Be informed and inspired


Wil je meer weten over leiderschap, samenwerking, communicatie, persoonlijke en professionele ontwikkeling?  In mijn blogs deel ik mijn kennis en ervaring, geef ik  je praktische tips & tricks en inspireer ik je om stappen te zetten in jouw ontwikkeling.

Voor een tevreden klant is meer nodig dan klantvriendelijkheid

Een aantal weken geleden belde ik enigszins geïrriteerd en bezorgd naar de schoolboekenleverancier. Mijn zoon ging inmiddels zes weken naar de middelbare school en had nog geen biologieboek en online licentie ontvangen. De dame van de klantenservice hoorde mij vriendelijk aan en toonde begrip voor mijn emotie. Ze vond het vervelend dat mijn zoon niet actief mee kon doen in de les. En dat hij zo niet kon leren voor zijn proefwerk was inderdaad lastig. Helaas kon zij er niets aan doen. En nee, ze kon niet aangeven hoe lang het nog zou gaan duren. Ook de online licentie kon niet beschikbaar gesteld worden. Het boek en de licentie waren in het systeem aan elkaar gekoppeld en konden alleen tegelijkertijd uitgeleverd worden. Het zal je niet verbazen dat ik geen tevreden klant was toen ik ophing.

Lees meer »

Hoezo generatieverschillen in communicatie?

Ik heb een zoon. Veertien is hij. En hoewel wij vaak lol hebben, zijn er momenten waarop we duidelijk niet dezelfde taal spreken. En totaal anders denken over hoe je het beste communiceert. Een tijdje terug had hij zijn huiswerk niet bij zich. Het moest de volgende dag af zijn. Dan bel je toch even een klasgenoot, zeg ik. Nee, ik app wel even. Hoezo, app-en? Je zegt altijd dat hij nooit reageert en dat je het morgen af moet hebben. De irritatie is inmiddels op zijn gezicht te lezen. Nou, dan stuur ik wel een mailtje. Maar waarom bel je niet gewoon? Dat is toch veel sneller! Laat me nou maar. Ik spreek hem straks wel via Discord. Huh, ……….. Discord?

Lees meer »

10 tips voor een succesvolle banenjacht

Vroeg of laat maak je het mee. Soms gedwongen. Soms in goed overleg. En soms op eigen initiatief. Het resultaat is hetzelfde. Je zit zonder werk en bent op zoek naar een nieuwe baan. Maar hoe vind je een baan die bij jou past? In dit blog deel ik 10 tips voor een succesvolle banenjacht.

Lees meer »

Waarom zelfinzicht de sleutel tot succes is

Wil je meer inzicht in wie je bent en welke keuzes bij jouw persoonlijkheid passen? Dan is een open houding en het vermogen tot zelfreflectie belangrijk. Maar daar ben je er nog niet mee. Want het is lastig om objectief naar jezelf te kijken en blinde vlekken te zien. Daarom kun je ook eens aan je omgeving vragen hoe zij jou zien. Welke kwaliteiten heb jij volgens hen. Wat vinden zij een irritante eigenschap? En wat zien zij voor ontwikkelpunten? Dat kan soms best confronterend zijn, maar levert je wel waardevolle informatie op. Ook een coach kan je hierbij helpen. Door een persoonlijkheidsanalyse en een ontwikkelsessie leer je in korte tijd veel over jezelf. Bovendien krijg je concrete handvatten om beter met je valkuilen om te gaan en je sterke kanten effectiever in te zetten. Met deze sleutel in handen open jij de deur naar meer succes en plezier in je werk.

Lees meer »