Waarom zelfinzicht de sleutel tot succes is


Hoe goed ken jij jezelf?

  • Weet jij wat jouw sterke kanten en valkuilen zijn?
  • Weet jij wat jou motiveert of demotiveert?
  • Weet jij wat jouw werkstijl is en hoe jij overkomt op anderen?
  • Weet jij hoe jij onder druk reageert?
  • Weet jij waarom jij met een bepaalde collega regelmatig botst?

Zelfkennis is de sleutel tot meer succes en plezier in je werk

Zelfinzicht is de sleutel tot succes.

  1. Door zelfinzicht vergroot je je carrière kansen. Als je weet wie je bent, kun je gerichter zoeken naar een baan die bij je past. Bij een bedrijf dat aansluit bij jouw persoonlijkheid en drijfveren. Hierdoor is het makkelijker om een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven. En om jezelf op een positieve en natuurlijke manier neer te zetten tijdens het sollicitatiegesprek. Dit vergroot de kans dat jij die fel begeerde baan krijgt!

  2. Door zelfinzicht haal je het beste uit jezelf. Als je jezelf goed kent, weet je wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn. Je herkent wanneer je de neiging hebt om in je valkuilen te stappen. Je weet hoe je onder druk reageert. En dat is niet altijd even effectief. Zelfinzicht geeft jou dus inzicht in jouw leerdoelen. Jouw ontwikkelpunten. Hierdoor groei je als mens.

  3. Door zelfinzicht verbetert jouw interactie met je omgeving. Je weet hoe je overkomt. En je herkent wat het effect van jouw gedrag op anderen is. Je wordt je bewust van wat dat jou brengt. En wat dat doet met de relatie. Dit geeft jou de keuze om ander gedrag in te zetten. Hierdoor vind je makkelijker aansluiting. En dat komt ten goede aan de samenwerking. 


Hoe kom je aan meer zelfkennis?

Wil je meer inzicht in wie je bent en welke keuzes bij jouw persoonlijkheid passen? Dan is een open houding en het vermogen tot zelfreflectie belangrijk. Maar daar ben je er nog niet mee. Want het is lastig om objectief naar jezelf te kijken en blinde vlekken te zien. Daarom kun je ook eens aan je omgeving vragen hoe zij jou zien. Welke kwaliteiten heb jij volgens hen. Wat vinden zij een irritante eigenschap? En wat zien zij voor ontwikkelpunten? Dat kan soms best confronterend zijn, maar levert je wel waardevolle informatie op. Ook een coach kan je hierbij helpen. Door een persoonlijkheidsanalyse en een ontwikkelsessie leer je in korte tijd veel over jezelf. Bovendien krijg je concrete handvatten om beter met je valkuilen om te gaan en je sterke kanten effectiever in te zetten. Met deze sleutel in handen open jij de deur naar meer succes en plezier in je werk.

Interesse?

Wil jij meer inzicht in jezelf en een stap zetten in jouw ontwikkeling? Neem dan contact op voor meer informatie. Heb je zelf een goede tip, laat het mij weten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.