Hoezo generatieverschillen in communicatie?

Ik heb een zoon. Veertien is hij. En hoewel wij vaak lol hebben, zijn er momenten waarop we duidelijk niet dezelfde taal spreken. En totaal anders denken over hoe je het beste communiceert. Een tijdje terug had hij zijn huiswerk niet bij zich. Het moest de volgende dag af zijn. Dan bel je toch even een klasgenoot, zeg ik. Nee, ik app wel even. Hoezo, app-en? Je zegt altijd dat hij nooit reageert en dat je het morgen af moet hebben. De irritatie is inmiddels op zijn gezicht te lezen. Nou, dan stuur ik wel een mailtje. Maar waarom bel je niet gewoon? Dat is toch veel sneller! Laat me nou maar. Ik spreek hem straks wel via Discord. Huh, ……….. Discord?

 

Training effectief communiceren tussen generaties

Communicatie op de werkvloer

Niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer zie je dat generaties het soms lastig vinden om met elkaar te communiceren. Hierdoor verloopt de samenwerking stroef. En dat is jammer. Door met elkaar te praten over hoe je het prettig vindt om met elkaar te communiceren, ontstaat er meer begrip. Dit kan heel simpel. Evalueer na een vergadering of gesprek eens met elkaar hoe je de communicatie ervaren hebt. Of het communicatiemiddel en de communicatiestijl effectief waren. Zo krijg je snel inzicht in hoe communicatie voor alle betrokkenen het beste werkt. En hoe je door onderlinge afstemming beter met elkaar communiceert.

En mijn zoon? Daar hoef ik me niet druk over te maken. Als het echt nodig is, wil hij best even bellen. “Hoi oma, hoe is het in Zeeland?“ hoor ik hem een paar dagen later zeggen.

Training effectief communiceren tussen generaties

Ben jij benieuwd hoe ik jou en jouw team kan helpen om effectiever te communiceren? Ga dan naar training effectief communiceren of neem contact met mij op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.