Sylvia Hondsmerk

Ik krijg energie van het ontwikkelen van mensen. Als bedrijf wil je graag bevlogen en betrokken medewerkers die hun werk met plezier doen. Dat zie je direct terug in het resultaat en in tevreden klanten. Dat kan alleen als mensen werk doen dat past bij hun kwaliteiten, competenties en drijfveren. Als er een prettig werk -en leerklimaat is, waarin mensen elkaar respecteren, waarderen en versterken. Als er op een motiverende manier leidinggegeven wordt. En als er op een effectieve manier met elkaar wordt gecommuniceerd en samengewerkt. Om die reden heb ik Onestep2, training en coaching met IMPACT, opgericht.  Met mijn 'drive', kennis en ervaring uit het bedrijfsleven help ik mensen en organisaties graag verder.


Na mijn studie Heao Internationaal Management in Breda heb ik Beleids- en organisatiewetenschappen aan de universiteit in Tilburg gestudeerd. Hierdoor heb ik een brede achtergrond. Daarnaast heb ik als marketing manager en lid van het Management Team 14 jaar gewerkt voor verschillende uitgeverijen. In deze tijd heb ik met succes diverse titels in Nederland en België in de markt gezet, waaronder National Geographic Magazine, Quest, Glamour en Mama. Door mijn functie heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van leidinggeven, samenwerken, communiceren, klantgericht werken, het optimaal inzetten en ontwikkelen van mensen en marketing & verkoop. Om deze kennis en ervaring optimaal als trainer te kunnen inzetten, heb ik twee trainersopleidingen gevolgd bij ICM (NOBTRA geaccrediteerd). Daarnaast heb ik de registeropleiding tot professioneel coach gedaan bij de Balansgroep (NOBCO geaccrediteerd) en ben ik opgeleid tot TMA professional.

Als trainer en coach wil ik graag het beste uit iemand halen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Als je het beste uit jezelf haalt, benut je je talenten, ben je in balans en doe je wat bij jou past. Je bent autonoom en proactief. Het resultaat is dat je meer plezier, succes en geluk ervaart in je leven. En daar zit precies mijn passie. Door te werken aan jezelf, groei je als persoon. Je ontwikkelt inzichten, kwaliteiten en vaardigheden die waardevol zijn. Niet alleen voor je werk, maar ook voor andere gebieden in je leven.

Maar veranderingen zijn vaak spannend. Het betekent dat je uit je comfortzone moet stappen. Om te veranderen, is ook zelfkennis nodig. 
Als trainer en coach hou ik je een spiegel voor, zodat je inzicht krijgt in je blinde vlekken. Je wordt je ervan bewust dat bepaalde patronen in jouw gedrag niet zo effectief zijn. Vanuit deze nieuwe inzichten inspireer ik je om na te denken over hoe jij het graag anders zou willen. Er ontstaat een verlangen. Een duidelijk doel. Dit zorgt voor intrinsieke motivatie om in beweging te komen. Ik help jou daarbij. Ik zet jou in je kracht, zodat je optimaal gebruikmaakt van jouw potentieel. Ik zorg ervoor dat je stappen gaat zetten en succes ervaart. Hiervoor zet ik verschillende instrumenten, werkvormen en technieken in, zodat mijn trainingen en coachsessies aansluiten bij jouw persoonlijke leerstijl en ontwikkelbehoeften. Ik geef je praktische tools waarmee je eerst in de veilige setting van een trainings- of coachsessie gaat oefenen, zodat je er vaardig in wordt. Dit doen we aan de hand van echte praktijksituaties, waardoor jij het geleerde direct kunt toepassen in jouw dagelijkse leven en er meteen profijt van hebt.


Wil jij ook het beste halen uit jezelf, je team of je medewerkers? En wil je meer informatie over mij of hoe ik werk? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.


"Wauw, supermooi coachtraject gehad. Het kwam op mijn pad om een coachtraject te starten. En een coachvraag, ja die had ik wel. Gaandeweg de sessies mooie inzichten gekregen dankzij Sylvia. Je bent gefocust op resultaat. Je luistert en analyseert messcherp en dit resulteert in leuke en kritische vragen en tools die je verder helpen in je coachvraag. Of nee, ik moet zeggen; om je echte coachvraag te achterhalen en hiermee heel praktisch en met resultaat aan te werken. Tof! Ik zie je weer in januari voor versie 2.0."

A. Vredenburg