Loopbaan coaching


Niet gelukkig in je baan? | Onestep2 |  Loopbaancoach Breda

Wanneer is loopbaan coaching zinvol?

  • Loopbaan coaching wordt vaak ingezet bij talentontwikkeling.  Iedereen heeft talenten. Mensen die hun talenten benutten, functioneren effectiever, presteren beter en zijn gelukkiger in hun werk. Om optimaal gebruik te kunnen maken van je talenten, moet je eerst weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Zo kun je beter bepalen wat voor werk bij je past en wat je volgende carrière stap is. 

  • Daarnaast wordt loopbaan coaching ingezet als de persoonlijkheid, competenties en/of motivatie van een medewerker niet goed aansluiten bij zijn/haar functie.  Een medewerker heeft bijvoorbeeld al langere tijd dezelfde functie en mist de uitdaging in zijn/haar werk. Of de functie is in de loop van de tijd veranderd en het lukt de medewerker niet om de gewenste competenties te ontwikkelen. Of de medewerker vindt de functie hierdoor niet meer leuk.
Doe jij werk dat bij jou past? |Onestep2|Loopbaancoach Breda
Toe aan een nieuwe stap in jouw loopbaan?|Loopbaancoach Breda

Wat levert loopbaan coaching jou op als werknemer?

Loopbaan coaching helpt je antwoord te vinden op vragen, zoals:

  • Welke functie of rol  past bij mijn passie, persoonlijkheid en talenten?
  • Wat wordt de volgende stap in mijn loopbaan? En hoe kom ik daar?
  • Wat zijn mijn talenten en mijn drijfveren en hoe benut ik deze beter?
  • Ben ik geschikt om manager te worden?
  • Ik merk dat mijn werk mij steeds meer energie kost. Wat kan ik veranderen?
Hulp nodig bij talentontwikkeling | Onestep2 | Loopbaanocach Breda
Werknemer boeien en binden? | Onestep2 | Loopbaancoach Breda

Wat levert loopbaan coaching jou op als werkgever?

Loopbaan coaching in het kader van talentontwikkeling zorgt ervoor dat mensen gebruikmaken van hun talenten. Dat ze werk doen waarin ze goed zijn, maar waarin ze ook voldoende uitgedaagd worden. Werk dat hen energie en plezier geeft. Zo hou je waardevolle medewerkers aan boord.

Als een medewerker een functie vervult die niet bij hem/haar past, levert dat frustraties op. Voor de werknemer zelf, voor zijn collega’s, maar ook voor de werkgever. De betreffende persoon is minder productief. Hij/zij handelt niet effectief en/of efficiënt genoeg. Bovendien bestaat er een reëel risico dat deze medewerker op termijn gaat uitvallen. Dit leidt tot een hogere werkdruk voor de rest van het personeel en onvrede.

Door de betreffende medewerker een loopbaan coachtraject aan te bieden, kun je hem/haar faciliteren in het vinden van een functie die wel bij hem/haar past. Dit kan binnen of buiten de organisatie zijn. Hiermee maak je op gepaste wijze de weg vrij om voor de betreffende functie een competente medewerker te vinden die wel een optimale bijdrage kan leveren aan de realisatie van je bedrijfsdoelen. Bovendien bevestigt het je imago als betrokken en betrouwbare werkgever.  

Hulp nodig bij jouw loopbaan? | Onestep2 | Loopbaancoach Breda

Mijn werkwijze

Tijdens een persoonlijk gesprek maken we kennis en onderzoeken we wat de coachvraag precies is. Vertrouwen en een wederzijdse klik staan hierbij voorop. Ik leg uit wat mijn aanpak is en wat je van mij als loopbaan coach mag verwachten. Na afloop van het gesprek maak ik een voorstel. Hierin geef ik aan wat de investering zal zijn qua tijd en kosten. Loopbaan coaching is maatwerk. Afhankelijk van de coachvraag zijn er meer of minder sessies nodig en worden er bepaalde persoonlijkheidsanalyses en/of testen ingezet, bijvoorbeeld een Balans kleurentest of een TMA Talentenanalyse.

 

Tijdens het loopbaan coaching traject krijg je meer inzicht in: Wie ben jij? Wat wil jij? Wat kan jij?
Van daaruit ga je onderzoeken welke functies, rollen of projecten bij jou passen en wat de mogelijkheden zijn binnen de organisatie waar je nu werkt of daar buiten. Vervolgens stellen we samen een realistisch actieplan op en ga je aan de slag om jouw doel te bereiken. Indien nodig kan ik je ook coachen bij het zoeken naar  geschikte functies, het optimaliseren van je cv en linkedin profiel, het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en het oefenen met een sollicitatiegesprek.

Nieuwsgierig geworden naar mijn coaching met IMPACT-werkwijze? Klik hier voor meer informatie.

Voor particulieren reken ik een speciaal tarief voor loopbaan coaching en zijn er verschillende mogelijkheden om (een deel van) de investering vergoed te krijgen. Meer uitleg hierover vind je hier.

Naast coachsessies op locatie, behoren online coaching en wandel coaching ook tot de mogelijkheden. Of een combinatie hiervan.

Hoe vind ik de juiste baan? | Onestep2 | Loopbaancoach Breda
Loopbaancoach in Breda nodig? | Onestep2

Meer weten?

Neem dan contact met mij op voor meer informatie en een vrijblijvende kennismaking. 


Onestep2 | training en coaching met IMPACT | Breda

Overige trainingen en coaching


Referenties Onestep2 | Loopbaancoach Breda

"Sylvia heeft mij enorm geholpen tijdens mijn (intern) sollicitatietraject. Tijdens elke coachingsessie heeft ze me scherp gehouden op mijn valkuilen, was ze betrokken en steunde ze mij als dit nodig was. Wat ik zo enorm waardevol vond was dat zij echt keek naar wat ik nodig had en daar op inspeelde om het in haar eigen woorden samen te vatten en mij met een andere bril naar dit proces te kijken. Dit maakte dat ik zelfverzekerder in de gesprekken stapte. Mede dankzij Sylvia ben ik aangenomen voor de functie waar ik voor wilde gaan en heb ik enorm veel zin in om erin te vliegen!

Maaike M.
Requirement engineer & scrum master


'Ik heb een loopbaantraject gevolgd bij Sylvia van 4 sessies. Tijdens het intake gesprek werd de structuur van het traject duidelijk aangegeven zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. Vervolgens hebben we elke sessie bereikt wat we wilden bereiken en had ik elke keer weer zin in de volgende sessie. Wat me het meest aanspreekt aan de werkwijze van Sylvia is dat zij heel goed luistert en steeds de kern boven weet te krijgen. Daarnaast heeft ze een hele positieve en pragmatische aanpak, wat perfect bij mijn behoeftes paste!'

Paula de G.
Technical sales specialist